Gör en matresa

Make a culinary journeyFör att du riktigt ska kunna lära dig njutningen med mat är det till exempel klokt att göra en matresa. Du kommer till exempel att lära dig att njuta av mat på ett sätt som du aldrig gjort förut och även vara med om andra länders kök. Du kan lära dig att veta vad det egentligen är som du gillar och hur du tillämpar de smakerna i ditt eget kök. Det finns många olika typer av matresor och man kan göra dessa på egen hand, men man kan även boka ett paket. Matresor är till exempel populärt att göra till länder som Frankrike, Italien, Tyskland, Turkiet, Grekland, Österrike, USA och Cypern.

Om du älskar mat och allt det som hör till bör du definitivt göra en matresa minst en gång i livet. När du gör en matresa till ett specifikt land bör du prova just det landets delikatesser och du bör givetvis även se till att testa typiska delikatesser från flera olika restauranger. Du bör undvika turiststråk då maten i dessa områden tenderar att vara mycket sämre än den är när du äter lokalt. Även landets viner bör ingå i din matresa och för att få en full smakupplevelse bör du fråga kocken vilket lokalt vin som passar bäst till den maträtt som du har beställt.

Andra länder kan ha en annan syn på alkohol och det är inte ovanligt att man i många länder dricker ett glas vin till lunchen varje dag. Svenskar tenderar att dricka mer när de väl dricker än i många länder. För att få en så njutbar resa som möjligt bör du lämna det svenska tänket hemma. Det är nämligen kulturen som har format maten många gånger och det är fantastiskt att på en matresa få gå in i ett annat lands kultur. Ta seden dit du kommer och bli överraskad.