Vad är bra mat?

What is good foodMat är din kropps bränsle och det är viktigt att du när den med rätt saker. Många anser att det är överskattat att anse att kroppen är ens tempel men faktum är att du ska leva i din kropp hela ditt liv. Den kommer inte att bytas ut mot en ny och fräschare kropp och du bör behandla den så klokt som möjligt. Därför är det viktigt att du faktiskt tänker efter innan dess att du blir sjuk och även förser kroppen med ett bra och allsidigt bränsle som den kan jobba med. Du skulle väl till exempel aldrig hälla vatten i en dieseltank?

Om man har en sjukdom kan man behöva mer inriktade kostråd än andra människor och det kan även kräva att man behöver styra upp en dietplan för att få i sig allt det som man behöver. När du planerar din tallrik bör du tänka på att bland annat äta mer av grönsaker, frukt och bär, fisk och skaldjur samt nötter och frön. När det handlar om att byta ut produkter ska du inte endast tänka på prislappen på produkterna utan byta ut det du kan till fullkorn, äta nyttiga matfetter och magra mejeriprodukter.

Det du ska undvika när du planerar din kost och därmed även äta mindre av är till exempel rött kött, salt, socker och alkohol. Om du väljer att planera dina inköp istället för att utföra spontanhandlingar kommer du att få en bättre kontroll över det som finns i ditt skafferi samtidigt som du även kommer att få en bättre ekonomi. Det är enkelt att komma igång och det gäller att tänka logiskt. Fördelen är om du bor en bit från en mataffär så att spontanhandlingar inte kan ske på samma sätt. Genom att äta bra kommer du få en friskare kropp, vilket alla vill ha.