Varför du ska välja slowfood mat om du har möjlighet

Vi lever i spännande tider. Den tekniska utvecklingen har aldrig gått snabbare och vi hittar ständigt sätt för att bli mer och mer effektiva. Vi har en vardag som innehåller jobb, familj, vänner, sociala medier och en rad andra ansvarsområden. Något som ibland tenderar att komma i andrahand är kosthållning. Oftast gäller det att bara få i sig något mellan alla aktiviteter och åtaganden i den stressiga vardagen. Vår lösning blir ofta något snabblagat eller färdigköpt. Ett resultat av att vi äter mer och mer fastfood till exempel, är en allmänt sämre hälsa bland befolkningen.

shutterstock_162331463Ett färskare alternativ

Vad beror det på att vi får sämre hälsa av så kallad fastfood? Svaret ligger i det näringsvärde som denna mat ger oss. Med alla artificiella ämnen och alla tillverkningsmetoder som behövs för att processa denna typ av mat, är det oundvikligt att vi får i oss ämnen som inte är bra för kroppen. För att människan ska må riktigt bra, gäller det att äta ren och ordentlig mat som har minimalt med dessa tillsatser som vi hittar i snabbmat. Du kan lära dig mer om ren och nyttig mat på Slowfoodiskanenordost.se. Denna typ av mat kan leda till en bättre hälsa.

Varför ska man äta slowfood?

Vi förstår att varje måltid 7 dagar i veckan inte kan vara perfekt förberedd och vällagad. Ingen av oss är en superhjälte som orkar allt. Däremot ska man för sin egen skull och för miljöns skull sikta på att äta slowfood så mycket som det går. Slowfood är ett begrepp som i motsats till fastfood är kvalitativ mat med högt näringsvärde och som är producerat enligt etiska direktiv. Målsättningen med slowfood är att du som privatperson ska få en bättre hälsa och att djuren och miljön ska behandlas på ett etiskt och ett hållbart sätt.